bijenwasdoek reinigen

Bijenwasdoek reinigen

Onderhoud

Wie een bijenwasdoek heeft, zal deze na gebruik dienen te reinigen. Wat is nu de beste manier om een bijenwasdoek te reinigen?

Werkwijze

  1. De bijenwasdoek wordt met lauw water gespoeld. Nooit met heet water aangezien de was hierdoor kan smelten. Ook niet met warm water omdat door de hogere temperatuur wasdeeltjes sneller van het doek gespoeld worden en het doek dus sneller zal moeten hersteld worden.
  2. Wanneer het doek grondiger moet worden gereinigd, gebruik dan een klein beetje biologische zeep op een sponsje en lauw water. Zorg dat de zeepresten volledig weggespoeld zijn. Laat de bijenwasdoek vervolgens drogen in een goed verluchte ruimte.
  3. Het overtollige water kan men met een handdoek afdeppen.
  4. Hang vervolgens de bijenwasdoek op een goed verluchte plaats te drogen.
bijenwasdoek-reinigen-met-lauw-water

Bijenwasdoek spoelen met lauw water

Bijenwasdoek-reiningen-met-proper-sponsje

Bijenwasdoek reinigen met een PROPER sponsje.

Bijenwasdoek-te-drogen-hangen

Bijenwasdoek te drogen hangen op goed verluchte plaats.

video: Reinigen van een bijenwasdoek

Reinigingsmiddel en zepen

De meeste bio-zepen kunnen gebruikt worden voor het reinigen van doekjes. Je dient gewoon in het achterhoofd te houden dat je in de meeste gevallen deze doekjes gebruikt om voedingswaren in te bewaren. Is dat niet het geval, dan maakt het minder uit welke reinigingsproduct je gebruikt.

Een goede zeep is vb. Castillezeep (Castile soap). De echte castillezeep is gemaakt van 100% olijfolie en kan voor allerlei doeleinden gebruikt worden: Wassen van het lichaam tot het schoonmaken van kleding en vloeren. De meeste castillezepen bevatten naast olijfolie ook nog kokosvet die de zeep wat meer laat schuimen en palmolie om de zeep een vastere structuur te geven. Moest je je geroepen voelen om deze zeep zelf te maken, kijk dan eens op de website van wikihow.

Bij veelvuldig gebruik, ontstaan er op de kreukzones plaatsen waar er minder was aanwezig is. Bij het reinigen van de doeken stapelt het vocht zich daar op. Wanneer de wasdoeken na het reinigen lang vochtig blijven, wordt het tijd om de bijenwasdoeken te herstellen.
Raphaella-Goyvaerts
Ik ben Raphaëlla Goyvaerts, een biologe van opleiding, meer bepaald een microbiologe maar ook een ecologe. Ik heb me altijd voor de natuur geïnteresseerd. De natuur is dan ook mijn inspiratiebron. Gedurende enkele jaren heb ik mij verdiept in de wereld van eetbare en geneeskrachtige planten en heb ik een opleiding tot imker gevolgd. Verder ben ik ook schrijfster van het e-book: 50+ natuurlijke tips voor Psoriasis. Het e-book is gebaseerd op ervaringen van psoriasislijders en kennis die ik alom vergaard heb van vrienden en familie die met deze ziekte betrokken zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *