BOEK: Maak je eigen bijenwasdoeken

Geen tijd om naar de workshop ‘bijenwasdoeken maken’ te komen? Of geef je graag een origineel cadeau?

Boek: Maak je eigen bijenwasdoek
Inhoudstafel: Maak je eigen bijenwasdoek
Inhoudstafel

Het boekje: Maak je eigen bijenwasdoeken, is aanvaard door de uitgever Boekscout.nl. Wil je te weten komen wanneer het boekje gelanceerd wordt? Stuur dan een e-mail naar info @ bijenwasdoek.be zodat we je op de hoogte kunnen houden.

—————————————————————————————————————–

Waarom een bijenwasdoek gebruiken?

De bijenwasdoeken bestaan uit natuurstof (meestal katoen) die gecoat wordt met bijenwas. Bijenwas is een natuurproduct afkomstig van honingbijen dat antibacteriële eigenschappen bezit. Dat zorgt ervoor dat deze doeken zeer geschikt zijn voor het bewaren van voedingsmiddelen.

Honingbij Bloem
Honingbij Bloem

Dit biologisch alternatief kan de plastiek- en/of aluminiumfolie op duurzame manier vervangen. Je bespaart dus op grondstoffen en vermindert de afvalberg. Voor al diegene die geïnteresseerd zijn in een ‘Zero Waste’ huishouden, mag een (bijen)wasdoek zeker niet ontbreken.


Voor mensen die liever een wasdoek maken niet van dierlijke oorsprong, hebben we ook nog een plantaardige variant die zelfs beter bestand is tegen hogere temperaturen.

Het maken van eigen bijenwasdoeken is heel makkelijk dat zelfs kinderen zich er ook kunnen aan wagen. De leuke prints die op de markt beschikbaar zijn, maakt het gebruik van een wasdoek alleen maar leuker en aantrekkelijker.

Verschillende stoffencombinaties voor bijenwasdoeken
Verschillende stoffencombinaties voor bijenwasdoeken


Het gebruik van bijenwasdoeken zorgt voor minder voedselbederf en dus minder voedselverspilling.

Boterhammen inpakken bijenwasdoek
Boterhammen inpakken


Bijenwasdoeken kunnen tot wel 2 jaar gebruikt worden. Als je weet dat naar schatting 25% van het voedsel wordt weggegooid wegens voedselbederf, dan is het gebruik van een bijenwasdoek echt wel een surplus.


De wasdoeken zijn biologisch afbreekbaar. Dat wil zeggen dat je ze in je composthoop mag gooien. Je kan ze ook opbranden als kaars of gebruiken als aansteekmateriaal voor een houtvuur. Zo blijft er dus geen afval achter.

Biologisch afbreekbare bijenwasdoeken


De wasdoeken bieden buiten toepassingen in de voeding, nog heel wat andere gebruiksmogelijkheden wat maakt dat een wasdoek een multifunctioneel gebruiksmiddel is.

Bijenwasdoek: Multifunctioneel gebruiksmiddel
Bijenwasdoek: Multifunctioneel gebruiksmiddel
Inpakken van bloemen met een bijenwasdoek
Wat je allemaal met een bijenwasdoek kan doen: Snackzakje plooien