Boekje + DIY-kit

Crowdfunding: Steun publicatie van het boekje

Bijenwasdoeken maken

Herbruikbare (bijen)wasdoeken als alternatief voor plastic en aluminiumfolie.

DONEER NU

Met jullie steun hoop ik jullie en andere mensen (ook de kinderen) te kunnen inspireren om op een milieuvriendelijke manier minder afval te produceren en dit op een leuke en fijne manier.

Stop met afval kopen wat je erna wegsmijt! Kies voor herbruikbare verpakkingen 🙂 🙂 🙂

Boekje + DIY-kit

Crowdfunding: Boek + DIY-kit

Crowdfunding met tegenprestaties. Ontdek welke goodies jij krijgt om dit project te steunen.

In detail

Met het boekje en DIY-kit willen we mensen aansporen om op een makkelijke en leuke manier minder plastic en aluminium te gebruiken en dit te vervangen door een herbruikbaar milieuvriendelijk alternatief namelijk de bijenwasdoeken. Je bespaart dus op grondstoffen en vermindert de afvalberg.

Waarom bijenwasdoeken maken?
Bijenwasdoeken bevatten bijenwas die van nature antibacteriële eigenschappen bevat. Hierdoor kunnen voedingswaren langer bewaard worden dan in plastic- of aluminiumfolie (C. T. Pinto, J. A. Pankowski, and F. E. Nano, “The anti-microbial effect of food _wrap containing beeswax products,” J. Microbiol. Biotechnol. Food Sci., vol. 7,_no. 2: pp. 145–148, 2017). Zo kunnen we voedselverspilling tegengaan.

P.s.: Bijenwasdoeken worden ook aanvaard bij de charcuterie-afdeling ;).

Het maken van eigen bijenwasdoeken is heel makkelijk dat zelfs kinderen zich er ook kunnen aan wagen. De leuke prints die op de markt beschikbaar zijn, maken het gebruik van een wasdoek alleen maar leuker en aantrekkelijker.

Bijenwasdoeken kunnen tot wel 2 jaar gebruikt worden. Wanneer ze versleten zijn, kan je de bijenwasdoek in de compostbak gooien want deze zijn biologisch afbreekbaar.

Een bijenwasdoek is eigenlijk een multifunctioneel gebruiksmiddel. Naast voedingswaren inpakken, kan je ze ook gebruiken voor andere doeleinden zoals onderleggers voor borden en tassen, …

Voedingswaren verpakken + andere doeleinden

Waarom crowdfunding?

Het idee van een boekje te maken, is begonnen op het moment dat ik gestart was met mijn workshops ‘bijenwasdoeken maken’.

Voor die workshops had ik een handleiding nodig. Die ben ik dan beginnen schrijven. In plaats dat het 2 pagina’s werd, is het dus een heel boekje geworden!! Toen dacht ik, wat als ik hier nu eens een echt boekje van zou maken dat ook in de boekenwinkels kan verkocht worden? Zo leren meer mensen een bijenwasdoek kennen. Zeker voor mensen die geïnteresseerd zijn in zero-waste is dit een interessant gebruiksmiddel.

Het boekje

Hoe zal het boekje eruit zien? Het boekje heeft A5-formaat en telt 93 pagina’s. Het is volledig in kleur. Hieronder vind je een mockup van hoe het er gaat uitzien.

Mockup van het boekje

DIY-kit (maak het thuis zelf)

Vervolgens kwam er een andere uitdaging: Corona! Door corona was het niet meer mogelijk om workshops te geven. Toen heb ik een ander idee bedacht! Ik heb een DIY-kit ontwikkeld inclusief een handleiding of het boekje, zodat de mensen alsnog thuis hun eigen herbruikbare bijenwasdoeken kunnen maken met bijhorende uitleg.

Inhoud DIY-kit:

  • 3 doekjes (M-M-L)
  • 120 g bijenwasmix of veganmix (kies de juiste tegenprestatie), voldoende voor 3 doekjes en herstel
  • Een bakkerskwast
  • Spateltje (voor eventueel wasmix op te warmen en additieven toe te voegen)
  • Knoop (voor de zakjes beter dicht te maken)
  • koordje (voor rond de knoop te kunnen draaien)
  • 4 vellen bakpapier
  • Boekje of handleiding
DIY-kit

Centjes nodig voor?
Ik heb zoveel mogelijk geprobeerd om zelf aan het project te werken maar nu loop ik tegen een muur aan. Ik heb jullie steun hard nodig om een laatste hand te leggen aan een mooie lay-out, om het boekje te laten drukken (1500 stuks) en om de DIY-kit verder te ontwikkelen en op de markt te brengen.

—————————————————————————–

Voor diegene die het een leuk project vinden maar geen boekje of DIY-kit willen kopen, heb ik nog een andere optie om te steunen. Een digitaal karikatuur (1 persoon) van jezelf, een familielid of, een portret (stijl: handgetekend of waterverf) van je huisdier (1 dier) als cadeau of gewoon voor jezelf (geen fysieke verzendingen, wel digitaal). Zorg steeds voor een kwalitatieve foto! Geen ook door wat je favoriete hobby is of je job.

Wil je meerdere personen of meerdere huisdieren samen? Contacteer me dan eerst.

Handgetekend digitaal

OF

Waterverf digitaal
Dont worry bee happy kledingspin button
Pin: Don’t worry bee happy
Zelfgemaakte
Voorbeeld zelfgemaakte kaars (250 ml) – koolzaadwas

Levering?

Ik hoop tegen het einde van november klaar te zijn met de lay-out en andere werken. Zodanig dat de boekjes kunnen gedrukt en de materialen besteld worden tegen het einde van de crowdfunding. Dit zou ongeveer een 3 weken in beslag nemen. Ik hoop hierdoor dat de meeste hun tegenprestatie ontvangen tegen het einde van december. Of ten laatste januari 2022 als alles goed gaat. In de tegenprestatie zit ook de leveringskosten inbegrepen.

De digitale karikaturen en dierenportretten nemen eveneens een 3 weken in beslag om alle bestellingen rond te krijgen. Sommige zullen ze sneller krijgen, andere later. Dat zal ook afhankelijk zijn van het totaal aantal bestellingen. Ik probeer ze af te handelen naargelang de moment van bestelling. Vergeet niet de juiste informatie door te geven. Anders kan het meer tijd vergen.

Dus hoe sneller deze campagne slaagt, hoe sneller ik iedereen van zijn goodies kan voorzien :).

Bedankt alvast XXX
info@bijenwasdoek.be of raphaëlla.goyvaerts@hotmail.com

Raphaella-Goyvaerts
Ik ben Raphaëlla Goyvaerts, een biologe van opleiding, meer bepaald een microbiologe maar ook een ecologe. Ik heb me altijd voor de natuur geïnteresseerd. De natuur is dan ook mijn inspiratiebron. Gedurende enkele jaren heb ik mij verdiept in de wereld van eetbare en geneeskrachtige planten en heb ik een opleiding tot imker gevolgd. Verder ben ik ook schrijfster van het e-book: 50+ natuurlijke tips voor Psoriasis. Het e-book is gebaseerd op ervaringen van psoriasislijders en kennis die ik alom vergaard heb van vrienden en familie die met deze ziekte betrokken zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *