Heb je vragen omtrent het gebruik van wasdoeken? Hieronder heb je een aantal antwoorden op de meest gestelde vragen.
Heb je zelf nog vragen die onbeantwoord blijven? Stuur ze dan door via e-mail en we plaatsen ze mee onder de FAQ.
——————————————————————————————————————–

JA. Er is altijd een heel kleine hoeveelheid was die op de voeding kan achterblijven. Toch zijn dit zo’n kleine hoeveelheden dat je het niet op de voeding proeft, noch ruikt. Aangezien we enkel echte
natuurlijke wassen gebruiken, is dat geen enkel probleem.
Bijenwas heeft een licht zoete geur van honing. Wanneer men zijn boterhammen opeet boven een bijenwasdoek, kan men wel geconfronteerd worden met die heerlijke, zoete geur.
NEE. De hitte zal de bijenwas doen smelten. Bijkomende worden door de microgolven de goede bestanddelen in de was vernietigd.
JA. Het is best mogelijk dat bepaalde voedingsmiddelen zoals rode bietjes en voeding met kurkuma de wasdoek kunnen kleuren. Om ervoor te zorgen dat er minimale kleurstoffen naar de wasdoek worden overgedragen, kan men best de doek zo snel mogelijk spoelen met lauw water.
JA. Men kan de wasdoeken gebruiken om een pot gefermenteerd voedsel af te sluiten of om het fermentatieproces te laten plaatsnemen. De wasdoeken sluiten goed af maar niet 100% zodat lucht
nog doorheen de doek kan migreren. Door hun antibacteriële werking houden wasdoeken de bacteriën van buitenaf goed tegen.
De levensduur van een bijenwasdoek is afhankelijk van hoe vaak het wordt gebruikt, gewassen en onderhouden. Bij intensief gebruik kan je de bijenwasdoek 4 maanden gebruiken. Dan dient men deze
vervolgens weer te herstellen door er opnieuw wat wascoating op aan te brengen. Dit proces kan je een aantal keren herhalen. Na ongeveer 2 jaar kan de doek definitief vervangen worden door een nieuwe bijenwasdoek.
JA. De wasdoeken kan je gebruiken om voedsel in de diepvriezer te bewaren. In dat geval raad ik aan enkel Recepturen 2, 3 en 4 te gebruiken.