wasdoeken plooien zakje doosje wrap

Plooitechnieken bijenwasdoeken

Plooitechnieken - origami

Het is zo ver. Misschien heb je wel mijn boekje aangekocht: Maak je eigen bijenwasdoeken. Dan ben je er ondertussen achtergekomen dat een bijenwasdoek een multifunctioneel gebruikersitem is. De wasdoeken kunnen gebruikt worden voor zowel food als non-food wraps te maken. In het boekje staan een aantal afbeeldingen waarin ik sommige plooitechnieken uitleg.

Vergeet niet, als je wasdoeken maakt die je wil gebruiken voor voeding, dat de bijenwasdoeken voldoende gecertificeerd zijn om als voedingsverpakking te gebruiken. Is dat niet zo, dan kan je nog heel wat andere dingen doen met je bijenwasdoeken.

Plooitechnieken voor food wraps

Men kan de doekjes plooien als echte wraps.

Je kan er bijvoorbeeld containers van maken voor nootjes of boterhammen in te steken.

Op het internet zijn er heel wat plooitechnieken beschikbaar. Je kan ze vinden onder de zoekterm ‘origami zakje (bag) of ‘origami potje (container, pot, box)’ of dergelijke. Voor diegene die het boekje hebben, kan je de stappen in het boekje volgen. Voor meer gedetailleerde uitleg heb ik op deze pagina de filmpjes voor jullie er opgezet moest het toch nog niet duidelijk zijn. Zo kan je ook aan de hand van video’s stap voor stap de bijenwasdoekzakjes maken.

Wil je nog meer interessante ideeën voor wat je allemaal kan doen met je bijenwasdoekjes? Kijk dan ook op ons algemeen YOUTUBE kanaal van Chloris.vlaanderen, de overkoepelde organisatie waarin ook www.psoriasisbehandeling.com zit.

Opgelet! Het is best mogelijk dat elk ontwerp een ander receptuur of zelfs een andere aanmaakmethode vereist. Aan de hand van het boekje kom je te weten welke recepturen je best kan gebruiken voor het maken van een broodtasje of een eetbordje bijvoorbeeld.

Kijk ook af en toe op onze fotogalerij voor meer afbeeldingen.

Raphaella-Goyvaerts
Ik ben Raphaëlla Goyvaerts, een biologe van opleiding, meer bepaald een microbiologe maar ook een ecologe. Ik heb me altijd voor de natuur geïnteresseerd. De natuur is dan ook mijn inspiratiebron. Gedurende enkele jaren heb ik mij verdiept in de wereld van eetbare en geneeskrachtige planten en heb ik een opleiding tot imker gevolgd. Verder ben ik ook schrijfster van het e-book: 50+ natuurlijke tips voor Psoriasis. Het e-book is gebaseerd op ervaringen van psoriasislijders en kennis die ik alom vergaard heb van vrienden en familie die met deze ziekte betrokken zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *